Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
05/02/2025 07:43:58

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Comunicació

L'aliança Magnet arriba a Sant Feliu amb la transformació educativa a l'Escola Arquitecte Gaudí

31/01/2025
Lectures: 278
L'aliança Magnet arriba a Sant Feliu amb la transformació educativa a l'Escola Arquitecte Gaudí

La biblioteca de l'Escola Arquitecte Gaudí de Sant Feliu de Llobregat ha acollit aquest divendres, 31 de gener, la presentació de l'aliança Magnet entre aquesta escola i el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC). Des del curs 2024-2025, el programa Magnet es desenvolupa a l'Escola Arquitecte Gaudí i el COAC, a través d'un projecte de transformació i millora educativa que promou l'arquitectura com a eix per construir coneixement.

"Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu" és un programa que involucra centres educatius i institucions de referència en projectes educatius innovadors i de qualitat i que aplega 47 centres educatius amb un total de 14.548 alumnes i 1.557 docents de 28 municipis de tot Catalunya.

Aquest curs 2024-25 comencen sis projectes nous, entre els quals hi ha l'Escola Arquitecte Gaudí. La resta de centres catalans que s'han incorporat al programa Magnet aquest curs són L'Escola Rius i Taulet (Barcelona), l'Escola Pare Poveda (Barcelona), l'Escola Joan Maragall (Sant Cugat del Vallès), l'Escola Vic Centre (Vic) i l'Institut Lluís Vives (Barcelona).

El programa s'adreça especialment a aquells centres que tenen un equip docent compromès per desenvolupar projectes de transformació i millorar la seva projecció social. L'objectiu és acompanyar els centres educatius en el desenvolupament de projectes portats a terme en aliança amb una institució.

El programa Magnet ofereix als centres educatius un acompanyament durant quatre anys per desenvolupar aquest projecte d'innovació. L'acompanyament inclou:

  • Assessorament en el desplegament del projecte d'innovació. Cada centre educatiu té un formador extern que acompanya l'equip docent i fa l'enllaç amb la institució de referència.
  • Sessions de formació de l'equip docent del centre amb els professionals de la institució.
  • Recursos per desenvolupar activitats amb l'alumnat.
  • Difusió estratègica del projecte de centre i de les activitats que es desenvolupin en el marc del projecte.

Magnet és un programa impulsat conjuntament pel Departament d'Educació i Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Bofill i l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, en col·laboració amb ajuntaments com el de Sant Feliu de Llobregat.

Les institucions que hi participen són institucions capdavanteres en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, disseny, art, comunicació audiovisual, etc.), que tenen un compromís educatiu amb la societat i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.

A l'acte de presentació han assistit Lourdes Borrell, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat; Rosa Gallardo, directora Serveis Territorials del Departament d'Educació i Formació Professional del Baix Llobregat; Rosana Azol, directora de l'Escola Arquitecte Gaudí; Sandra Bestraten, presidenta de la demarcació de Barcelona del COAC; i Mònica Nadal, directora de recerca de Fundació Bofill, que remarcava com "no vam dubtar en escollir l'Escola Arquitecte Gaudí pel projecte, per la seva singularitat i per la seva predisposició en innovar".

L'alcaldessa, per la seva part, "es mostrava satisfeta que una escola d'un barri obrer i treballador com és Can Maginàs, ubicat en un dels cantons del municipi, ens posi en el mapa educatiu de qualitat".

Invocar Gaudí i l'arquitectura en ple soterrament

Totes les ponents han coincidit en valorar possitivament la col·laboració i implicació de tots els agents que possibiliten una aliança d'aquest tipus, amb l'arquitectura com a element vertebrador. I és que la conjuntura és del tot propicia. D'una banda, l'Escola Arquitecte Gaudí celebra enguany el seu 50è aniversari. Efemèride i orígens reivindicats per la directora i alcaldessa, respectivament. D'altra banda, a l'any 2026 es commemorarà el centenari de la mort d'Antoni Gaudí (10 de juny de 1926), motiu pel qual el COAC ha vertebrat un conjunt d'activitats i propostes al respecte. I per últim,la finalització de les obres del soterrament suposarà l'inici del procés constructiu de la nova centralitat, un planejament urbanístic que tindrà gran repercussió per l'Escola Arquitecte Gaudí que en paraules de la seva directora "la via del tren sempre ha suposat una barrera que ha impedit connectar l'escola amb el conjunt de la ciutat". 

La sessió ha comptat amb la presència de representants de les famílies de l'escola i una nodrida representació del món educatiu i arquitectònic comarcal, així com amb la regidora de Cultura, Educació i Infància de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Ana Cubet i la presidenta de l'Àea de Serveis a les Persones,Laura Bonilla.

Comparteix
Salta a la part superior