Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/07/2024 13:36:42

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Presentació

Les empreses són actors clau per generar llocs de treball al territori. Avui, l'activitat del teixit empresarial continua fent front a les dificultats inherents al moment que estem vivint: crisi economica derivada de la pandemia, a més del conflicte entre Rússia i Ucraina.

La conjuntura actual ha posat encara més en evidencia la importancia de la proximitat a la manufactura industrial i als recursos agroecologics. Els polígons d'activitat economica han de ser protegits com els espais naturals i cal evitar que es desvirtuin cap a altres usos no productius.

Sant Feliu de Llobregat és una ciutat que acull i dona suport al teixit empresarial per afavorir la seva consolidació i creixement; prioritza la innovació, el talent, la creativitat, l'economia circular, l'economia social i el respecte pel territori, factors que conformen la competitivitat en el Segle XXI. A més, es cerca la col?laboració estreta entre Administració Pública i empreses per aconseguir uns reptes compartits. Prova d'aixo és la inversió pública aquests últims anys en les zones industrials, el treball conjunt per constituir comunitats energetiques o el pla d'acció de l'Agenda Urbana 2030.

Així, a Sant Feliu les empreses poden gaudir dels avantatges de tenir una excel?lent localització enmig de la Regió Metropolitana i al costat de les infraestructures neuralgiques. El teixit productiu de la ciutat, amb empreses punteres en el seu sector, genera un alt valor afegit i ajuda a que la nostra ciutat sigui atractiva per a qui hi vulgui implantar-se i desenvolupar la seva activitat.

Per aquest motiu, us fem arribar aquest dossier, on trobareu informació detallada sobre la ciutat, els seus polígons d'activitat economica i els avantatges singulars que pot suposar instal?lar la vostra empresa a Sant Feliu de Llobregat.

Lídia Muñoz Cáceres


Sant Feliu de Llobregat compta amb una llarga tradició d'acolliment d'empreses a través dels seus polígons d'activitat economica, on s'han consolidat activitats industrials del sector metal·lúrgic i fabricació de productes metal·lics, de fusta, suro, paper i arts grafiques, malgrat que darrerament també han vingut empreses de sectors més emergents com el farmaceutic o logístic.

La seva ubicació privilegiada dins la primera corona metropolitana de Barcelona, amb bones connexions viaries d'alta capacitat, prop de les grans infraestructures de transport de persones i mercaderies, com el Port de Barcelona, un dels més importants del Mediterrani, i l'aeroport Josep Tarradellas i la bona oferta de transport públic, han estat elements atraients que han dotat d'un valor diferencial els seus polígons, juntament amb el bon emplaçament d'aquests a prop del nucli urba. Així com la dotació de serveis i els projectes de futur com el soterrament del ferrocarril, el nou equipament hoteler o l'impuls i recolzament al teixit empresarial cap a la digitalització i sostenibilitat.

També ha estat un element clau la bona acollida que les empreses han rebut per part dels responsables municipals, amb un paper molt actiu en el dialeg amb els representants empresarials, el recolzament i impuls al seu associacionisme, com l'AEPLA, l'associació empresarial dels polígons industrials del municipi que, des de fa molts anys, col·labora activament amb l'Ajuntament, la presencia a la ciutat de la delegació de PIMEC Baix Llobregat o la de la Cambra de Barcelona.

Prova d'això és l'alta ocupació, que avui supera el 80% i amb un conjunt de projectes empresarials en marxa que de ben segur aconseguiran augmentar aquesta xifra. El present dossier recull aquells elements descriptius de les principals característiques dels polígons d'activitat economica de Sant Feliu de Llobregat i els elements de valor de cadascun d'ells, com una guia que convida les empreses que busquen un enclavament privilegiat dins la regió metropolitana de Barcelona i també com un bon referent informatiu i divulgatiu.

Joan Soler Moll

Empresa Soler i Sauret

President d'AEPLA, l'Associació Empresarial dels Polígons de Sant Feliu de Llobregat

President de la Delegació del Baix Llobregat i Hospitalet de PIMEC

Salta a la part superior