Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/07/2024 14:38:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Plans i projectes transversals
Plans finalitzats

Plans i projectes transversals - Plans finalitzats

Pla Estratègic de l'Esport

El Pla estratègic de l'Esport es va aprovar en el Ple municipal del mes de novembre de 2014. Fa propostes per adaptar-se a l'evolució que ha patit darrerament el món esportiu i pretén ser una guia de l'esport a la ciutat en els propers anys. El document, redactat per la Comissió de l'Observatori de l'Esport, s'actualitzarà i s'aprovarà cada cinc anys per adaptar-se als canvis socioeconòmics que es puguin produir.

Partint de la diagnosi de l'esport al municipi i mitjançant les propostes dels diferents col·lectius de la ciutat, s'ha concretat el sistema esportiu, tant de la competició federada com escolar, l'esport de lleure i de salut, les necessitats d'equipaments esportius per als propers anys i els aspectes econòmics relacionats.

S’ha elaborat en diferents fases:

  1. Diagnosi i de redacció inicial.
  2. Taller del Pla estratègic de l'Esport obert a la ciutadania. Es va presentar a la ciutadania el procés de reflexió i anàlisi amb les entitats esportives i agents externs i interns; i alhora es van posar a debat les 30 línies de treball desenvolupades. L'objectiu d'aquest taller va ser debatre, matisar, enriquir, ordenar i consensuar al màxim les línies de treball presentades.
  3. Redacció del document amb les conclusions provisionals que es van presentar a l'equip de govern per a la seva valoració.
  4. Aprovació al ple i la presentació pública del document.

El Pla s'estructura en 4 eixos estratègics:

  1. L'Esport com a un dels eixos vertebradors de la ciutat
  2. La competició esportiva escolar i federada i l'associacionisme esportiu
  3. L'esport de lleure i salut per a tothom
  4. Les instal·lacions esportives.

Cada un d'aquests eixos s'ha desenvolupat a través de les línies de treball definides i per a cadascuna s'han establert uns objectius generals, així com diferents objectius específics i accions que s'han prioritzat, tenint en compte el seu grau d'importància i de consens.

Les propostes de futur volen aconseguir que l'esport sigui un instrument per reforçar la cohesió social, difondre valors educatius i cívics i promoure la salut de la ciutadania; facilitar l'accessibilitat a la pràctica esportiva a la població; aprofundir en els mecanismes per poder assolir una pràctica esportiva de qualitat i potenciar la marca "Esports" a la ciutat. També pretén analitzar la possibilitat d'establir la tarifació social a diferents serveis esportius, eliminant així les barreres d'accés per motius econòmics; fomentar i vehicular la col·laboració entre les entitats esportives de la ciutat i d'aquestes amb l'Ajuntament; així com revisar i actualitzar la normativa i els plans de manteniment de les instal·lacions adequats al servei i a les necessitats de les entitats i usuaris.

Per al seu desenvolupament aquest Pla es completarà amb el Pla Director d'Equipaments per definir els equipaments actuals i els necessaris a mig i llarg termini, i amb el Codi de conducta on s'estableixi una normativa bàsica i l'esperit de Joc net per gaudir de la pràctica esportiva.

Documents:

Resultats: de 1 a 8 de 8
TítolURLMidaAccions
Informe del Taller de Participació del Pla Estratègic de l'EsportURL Informe del Taller de Participació del Pla Estratègic de l'Esport (pdf)278.80 KB
Pla Estratègic de l'Esport aprovat al Ple de Novembre de 2014URL Pla Estratègic de l'Esport aprovat al Ple de Novembre de 2014 (pdf)1.17 MB
Recull de les entrevistes per al Pla Estratègic de l'EsportURL Recull de les entrevistes per al Pla Estratègic de l'Esport (pdf)59.93 KB
Resultat de les enquestes del Pla Estratègic de l'EsportURL Resultat de les enquestes del Pla Estratègic de l'Esport (pdf)40.02 KB
Seguiment Pla Estratègic de l'Esport - gener 2018URL Seguiment Pla Estratègic de l'Esport -  gener 2018 (pdf)1.18 MB
Seguiment Pla Estratègic de l'Esport - febrer 2019URL Seguiment Pla Estratègic de l'Esport - febrer 2019 (pdf)698.53 KB
Seguiment Pla estratègic de l'Esport - juny 2018URL Seguiment Pla estratègic de l'Esport - juny 2018 (pdf)695.73 KB
Seguiment Pla Estratègic de l'Esport - març 2017URL Seguiment Pla Estratègic de l'Esport - març 2017 (pdf)1.17 MB
Salta a la part superior