En el marc del projecte de prototips d'innovació social i urbana SOCIAL URBAN LAB del programa municipal Sant Feliu Innova arrenquen, a la segona planta de l'edifici de la Torre del Roser, els stages d'innovació "INnòmades".
Aquesta iniciativa es tracta d'una prova pilot, ubicada a l'espai de co-treball per a emprenedorxs i pre-emprenedorxs de la segona planta de CO-Innova Sant Feliu, i té per objecte donar suport al desenvolupament de projectes d'iniciatives d'innovació social i emprenedoria innovadora de sectors estratègics per a la ciutat (economia taronja digital i indústries culturals i creatives, sector sociosanitari i economia platejada, economia del coneixement ...) a través de la cessió d'espais, per al seu ús temporal, mitjançant la contraprestació amb la moneda social per gestionar intercanvis entre la comunitat CO-Innova.
Es prioritzaran projectes amb capacitat de generar metodologies col·laboratives i de dinamitzar comunitats, a més del caràcter innovador i multidisciplinari de les propostes.
A qui s'adreça "INnòmades"? Aquestes estades d'innovació s'adrecen a persones innovadores i creatives, pre-emprenedores socials, emprenedores, en reinvenció professional, amb inquietud per un impacte social, amb interès en generar coneixement i compartir-lo, amb ganes d'experimentar en economies emergents, amb projectes d'innovació ciutadana, etc. que requereixin d'un espai de co-treball per impulsar el seu projecte col·lectiu, que estiguin disposats a mostrar el seu procés de treball i a connectar-ho en la mesura del possible amb l'entorn de l'espai de CO-Innova_LAB Sant Feliu i amb la resta de residents i nòmades de la innovació.
Per què INnòmades? Si recurrim a la Viquipèdia veurem que nòmada és "una persona que no té un territori fix com a residència permanent", recentment també "es parla també dels nòmades del coneixement, persones capaces d'adaptar-se a nous reptes i a entorns laborals canviants".
Així doncs, a partir d'avui la sala 3 de la segona planta de la Torre del Roser serà l'espai INnòmades. Es tracta d'un espai diàfan de 50 m2 amb taules individuals mòbils de 140 cm x 67 cm i accés a recursos de CO-Innova_LAB com canó de projecció, pantalla tàctil, kit de robòtica educativa, drons programables i altres equipaments tècnics especialitzats.
Aquí podeu veure dos dels residents, Pamela i Mikel, rebent el seu primer "FELICIS" o "CO", el prototip de moneda social de la Comunitat CO-Innova Sant Feliu.
En Jose i la Marta M. d'Arrecife Bienestar també han rebut l'acollida al projecte. Aquí els podeu veure:
L'Edgar, en Francisco i la Marta O. també seran usuaris ocasionals, ja els anireu coneixent.
Un Felici (CO) equival a 1 hora de col·laboració. Es tracta d'un valor basat en donar i rebre. I per què una moneda social? Perquè cal gestionar i mesurar els serveis i retorns de la comunitat d'emprenedorxs innovadorxs CO-Innova.
L'objectiu d'aquesta plataforma d'ajuda mútua i d'intercanvis col·laboratius per crear noves oportunitats és:
- Enfortir la comunitat emprenedora local i que Sant Feliu experimenti amb noves maneres de relacionar-se i col·laborar posant a les persones i la Comunitat col·laborativa CO-Innova com a protagonistes.
- Enfortir projectes i iniciatives ciutadanes innovadores fomentant les col·laboracions i les sinergies de valor a la Comunitat CO-Innova Sant Feliu.
- Promoure i sistematitzar encara més l'intercanvi de coneixement entre projectes per adquirir noves habilitats i competències.
- Contribuir a la coneixença mútua dels membres de la Comunitat i estimular col·laboracions que fomentin la co-innovació oberta.
- Posar en valor l'ajuda mútua i la contribució al bé comú al territori mitjançant l'intercanvi i compartició altruista de coneixements, experiències professionals i talent.
Per començar a participar què podràs oferir o rebre? Pensa en activitats, productes o serveis que pots oferir a altres membres de la Comunitat CO-Innova! Per exemple:
- Assessoraments individuals i intercanvi de coneixement entre iguals · Fer una xerrada oberta a d'altres usuaris.
- Realitzar un taller o petita càpsula formativa d'altres usuaris i membres de la Comunitat.
- Participar en un focus grup (grups de discussió) de CO-Innova o en grups de treball d'altres.
- Col·laborar en BetaTestings, prototipatge i testeig de nous productes i serveis d'algun emprenedor local o de la comunitat.
- Assistir a esdeveniments o presentació de serveis de partners de CO-Innova.
- Participar en reptes de ciutat i comunitaris o impulsats per l'Ajuntament.
És molt fàcil, fent un post o notícia escrita rebràs 1 CO, assessorant a alguna persona de la Comunitat en rebràs també 1 o fins a 3 CO's si t'atreveixes a impartir una petita càpsula formativa. Si participes en una sessió de prototipatge i testeig d'algun emprenedor de Sant Feliu en rebràs 2 i participant en un repte de ciutat fins a 3 CO's.
Si voleu saber més d'aquest programa podeu posar-vos en contacte amb tic@santfeliu.cat
"Aquesta acció està subvencionada per la Diputació de Barcelona en el marc de les Iniciatives territorials innovadores per al desenvolupament econòmic."
Més informació: