Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/12/2024 05:10:42

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

El programa Treball als Barris finalitza l'any millorant les seves xifres de formació i ocupació

21/12/2018
Lectures: 8804
El programa Treball als Barris finalitza l'any millorant les seves xifres de formació i ocupació

El Centre Cívic Les Tovalloles va acollir dimecres 19 de desembre la cloenda de les accions de formació i orientació del Dispositiu d'inserció del programa Treball als Barris, i de la Casa d'Oficis 'Sant Feliu més sostenible'. L'acte va comptar amb la presència de la regidora de Treball als Barris, Maria Cinta Daudé, i la regidora del barri de la Salut Lourdes Borrell, que van lliurar els certificats i diplomes a totes les persones participants.

Durant l'acte es van presentar les xifres assolides per les diferents accions de millora de l'ocupabilitat, contemplades dins el Dispositiu d'inserció, al llarg de 2018. En total els serveis tècnics de Treball als Barris han atès 266 persones, que han participat en accions com tallers TIC, entrevistes de selecció o formacions.

Concretament, els cursos del Dispositiu s'han realitzat entre els mesos de juliol i desembre, amb una durada total de 520 hores de formació dividides en 4 especialitats: anglès bàsic d'atenció al client, dependent/a de carnisseria, preparació a l'ACTIC bàsic i neteja industrial i viària. La participació ha estat d'un total de 60 alumnes dels quals 56 han obtingut la seva titulació. Una de les dades més positives que deixa aquest programa és l'augment en el número d'insercions laborals respecte a 2017, ja que fins el 29% dels participants han aconseguit trobar feina.

Casa d'Oficis 'Sant Feliu més sostenible'

Els nois i noies que integren la Casa d'Oficis d'educadors i educadores ambientals també van presentar durant l'acte la feina desenvolupada al llarg de l'any. Fins a 8 joves han format part d'aquest programa que combina formació i treball, que els ha permès formar-se en l'especialitat de monitors i monitores mediambientals, així com assolir altres titulacions com l'ACTIC bàsic, el certificat de manipuladors/es d'aliments, o el carnet de monitors/es de lleure, ornitologia, etc.

En total han cursat més de 900 hores d'aprenentatge que posteriorment els alumnes-treballadors han posat en pràctica en tallers, accions escolars, centres educatius i tota mena de projectes adreçats a la ciutadania. Els i les joves van presentar durant la cloenda un videoclip, realitzat per ells mateixos (lletra música amb la col·laboració de diferents departaments municipals, en què reivindicaven la situació mediambiental de Sant Feliu).

L'acte de cloenda va finalitzar amb els comerços i el lliurament de premis de 'Troba la rajola', una acció promocional que durant les darreres setmanes proposava als veïns i veïnes de Can Calders i La Salut trobar una sèrie de rajoles amagades pels diferents comerços participants als barris. Les quatre persones premiades van guanyar un lot amb 18 productes de cadascun dels establiments participants.

Des que es va iniciar a l'any 2008 el projecte Treball als Barris, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, ha invertit a Sant Feliu més de 4,2 milions d'euros en contractació, formació i el desenvolupament d'un seguit d'accions per millorar la qualitat de vida i dels veïns i veïnes dels barris, esdevenint un dels projectes ocupacionals de major rellevància al municipi.

Comparteix
Salta a la part superior