Ahir, al CC Tovalloles i com un dels actes centrals de la III Setmana de la Co-innovació, es va fer la presentació dels projectes socials que estan participant al BIS'16, el programa de prototipatge de projectes socials que s'està realitzant com una de les activitats de la Xarxa d'Iniciatives Socials i Col·laboratives del Baix Llobregat (XISC) que aquest any impulsa Sant Feliu.
El BIS'16 és un programa de la Xarxa d'innovació social i col·laborativa del Baix Llobregat (XISC), co-creat entre el projecte municipal Sant Feliu Innova i l'empresa social innovadora Lazzum i que ha comptat amb l'assistència i recolzament de l'Associació Co-creació, Acció i Innovació Social.
El BIS va començar tot just fa un mes i els participants porten 4 setmanes intenses treballant en el prototipatge ràpid de les seves idees. L'evolució registrada en aquest temps ha estat espectacular, passant en molts casos d'una idea-frasse a tenir ja un producte real i mostrable que ensenyar i testejar amb el seu públic.
Ahir, al CC Tovalloles, els participants al BIS van tenir l'oportunitat de fer el seu pitch de presentació de projecte en 2 minuts i després mostrar al públic assistent la realització del seu producte en fullets i mostres que van portar a la sala.
Pablo Muiño va fer la presentació de la XISC i les activitats que s'estan realitzant per tal d'impulsar projectes d'innovació i economia social a la comarca i Jennifer Baños, de Lazzum, va explicar quins eren els objectius del "Baix Innova Social" (BIS) , com s'havia co-creat entre Lazzum i Sant Feliu Innova, i què s'hi estava treballant.
Els projectes que es van presentar i que estan treballant els seus prototips són:
- "Macro mundos de Ale". Fotografia macro per mostrar els petits detalls de la natura amb marcs confeccionats amb branques i fustes reciclades.
- "My Loop". Samarretes de cotó orgànic fetes amb retalls de confecció i que seran confeccionades per persones en risc d'exclusió.
- "Actitud Positiva". Productes pensats per prevenir i detectar casos de bulling a les escoles.
- "Banc del Temps de la Palma de Cervelló". Intercanvi veïnal de serveis sense moneda.
- "Crea Lleure". Educació en el lleure basada en la co-creació de continguts amb les famílies i usuaris.
- "Actua't". Teatre social per afavorir la integració de les dones immigrants.
A part d'aquests projectes, van participar també altres projectes comarcals amb impacte social, com els de Tangencial, que treballen la inclusió social i l'empoderament mitjançant la fabricació digital i l'empresa local Compartia i la Fundació Gecon, amb el seu producte Urban App que vol promoure la participació ciutadana i que siguin els propis ciutadans els que valorin la seva ciutat.
Aquí us deixem un petit recull de fotografies, però al Facebook podeu consultar la galeria complerta d'imatges de la sessió.
Els projectes del BIS encara tenen un mes per endavant per continuar avançant i millorant els seus prototips i gravar el seu vídeo de presentació. Quan acabin tota la feina podrem conèixer com es reparteixen els reconeixements finals als projectes!
Felicitats a tothom per la feina feta! Esperem impacients veure com segueixen avançant tots els projectes.
La XISC està subvencionada per l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona.
Notícies relacionades