Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/05/2024 05:50:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Processos electorals

Vot per correu

Eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny de 2024

Informació per sol·licitar i exercir el dret de vot per correu, adreçat a persones que per enfermetat, discapacitat o per tenir previst estar absent el dia de les eleccions, no podran desplaçar-se a la seva mesa electoral. Les persones sol·licitants del vot per correu no podran en cap cas votar personalment a la seva mesa electoral.

  • A partir del 16 d'abril i fins al 30 de maig, es pot sol·licitar el vot per correu. El vot es pot sol·licitar presencialment (descarrega imprès de sol·licitud en català o castellà) a les oficines de l'operador postal Correos y Telégrafos, SA, o bé de forma telemàtica al lloc web de Correus, mitjançant un certificat electrònic reconegut.
  • A partir del 24 de maig i abans del 3 de juny, l'Oficina del Cens Electoral tramet per correu certificat a les persones que han sol·licitat el vot per correu la documentació electoral necessària per votar per correspondència. El personal de Correus ha de comprovar la identitat de l'elector o electora mitjançant l'exhibició del DNI o qualsevol altre document oficial que n'acrediti la identitat.
  • Els electors o electores poden trametre el vot per correu certificat abans del 9 de maig.
  • Més informació de com fer la votació per correu des d'Espanya

Persones residents absents a l'estranger

El vot per correspondència, i també el dipòsit del vot en urna en les oficines o seccions consulars o altres centres habilitats, dels residents absents que viuen a l'estranger es regeix pel que estableix l'article 75 de la Llei orgànica del règim electoral general. Poden utilitzar aquest procediment les persones amb nacionalitat espanyola que resideixen a l'estranger i estan inscrites en el cens electoral de residents absents que viuen a l’estranger (CERA).

Persones que es troben temporalment a l'estranger

El vot per correspondència de la ciutadania que es troba temporalment a l'estranger es regeix pel Reial decret 1621/2007, de 7 de desembre, i s'hi poden acollir els electors que es trobin temporalment a l'estranger un cop feta la convocatòria d'eleccions i que prevegin quedar-s'hi fins al dia de la votació. Han d'estar inscrits en el Registre de matrícula consular com a no residents i han de sol·licitar la documentació a la delegació provincial corresponent de l'Oficina del Cens Electoral abans del vint-i-cinquè dia posterior a la convocatòria.

 

Salta a la part superior