A gairebé mig any de les eleccions municipals, i de la formació del nou govern, ens trobem davant de grans incerteses sobre les prioritats, sobre com es pretén afrontar la governabilitat de la ciutat, i de quin és el seu projecte de ciutat.
O potser no tantes incertes. Sí que veiem una gran preocupació per comunicar coses, propostes que, en algun cas, es podrien qualificar de populistes, i decisions que posen en qüestió o anul·len el que vam fer al govern anterior, fent oposició des del govern.
La renúncia d'una subvenció de 860.000 euros per rehabilitar la Masia de la Salut i fer allà un centre d'interpretació ambiental, o les resistències a agilitzar el procés per a la construcció d'un nou Cap/CUAP a la Rambla, són exemples d'aquesta mentalitat opositora.
El projecte de posar una pista de gel per Nadal, amb un cost de 60.000 euros més la despesa de consums i altres, també és un bon exemple d'iniciativa populista, equiparable a la megalomania nadalenca d'alcaldes com el de Vigo o Badalona. Iniciatives que no lliguen amb el context de canvi climàtic i la necessitat d'educar en valors de sostenibilitat.
Aquests són alguns exemples de polítiques erràtiques i sense projecte, als quals podem afegir: la retallada d'hores d'atenció al Servei d'Informació i Atenció a les Dones, o les allargues i dubtes que comencen a projectar sobre el trasllat de la Policia Nacional i la ubicació en el seu lloc d'un equipament adreçat a les dones.
Fins i tot, en un tema que semblava que el nou equip de govern es marcava com a prioritari, com era la neteja de la ciutat i, sobretot, la recollida de mobles, es pot veure com aquesta no ha millorat, sinó que ha empitjorat en algun aspecte, malgrat les campanyes de propaganda que han fet.
A més, estem percebent un preocupant grau de desorganització en el funcionament de l'Ajuntament, amb la manca de direccions i referents organitzatius, una qüestió que estan patint el personal tècnic i el conjunt de treballadors i treballadores.
Aquesta desorientació també es veu en l'àmbit de les decisions econòmiques, en un context de greu situació financera a la majoria d'Ajuntaments, tant que la Diputació de Barcelona (amb govern de PSC, ECP i ERC) ha creat un fons extraordinari per ajudar a quadrar els números de tots els municipis de la província, del qual Sant Feliu rebrà sis-cents mil euros, l'equip de govern fa relat parlant de la mala situació que va deixar l'equip anterior, però renuncien a recursos, fan despeses extraordinàries innecessàries i apliquen una actualització d'impostos i taxes molt inferior a la resta de municipis (deu ser que no estem tan malament?)
Des de SFECP, però, continuarem treballant des de la proposta, amb un projecte clar de ciutat i defensant totes aquelles propostes que són importants per a la ciutadania, i el model de governança i de ciutat que hem construït al llarg dels anys.