Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/07/2024 19:07:36

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
L'opinió dels grups municipals

A Sant Feliu s'ha Acabat el teatre

27/03/2024
Lectures: 473
A Sant Feliu s'ha Acabat el teatre

Per a això, hem vist com el PSC i els seus aliats han organitzat actes públics, publicat articles, editat butlletins? en definitiva, han fet teatre per intentar fer empassar el seu relat: "els d'abans ho van fer molt malament, i tenen la culpa de tot".

En aquest context, al mes de febrer es va donar compte del decret d'aprovació de la liquidació del pressupost municipal del 2023, elaborat per la intervenció municipal, que confirma que ni l'Ajuntament està en situació de fallida ni hi va haver mala gestió en el mandat passat.

A 31 de desembre del 2023 l'estalvi net de l'Ajuntament era de 728.202 euros, el romanent de tresoreria era de 1.332.878,05 euros positius, i el nivell de deute és del 34,4 %, molt per sota del 75 % que marca la normativa.

L'únic aspecte negatiu, i que incompleix la llei és el termini de pagament a proveïdors, que se situa per sobre del límit legal de 30 dies, amb unes dades significatives que assenyala l'informe d'intervenció i que, justament, el que posa en qüestió és la gestió del nou equip de govern:

  • 1r trimestre de 2023: 27,86 dies (govern SFECP / ERC)
  • 2n trimestre de 2023: 29,29 dies (govern SFECP / ERC)
  • 3r trimestre de 2023: 36,35 dies (govern PSC i aliats)
  • 4r trimestre de 2023: 33,27 dies (govern PSC i aliats)

El que sí és cert és que els ajuntaments patim un tractament financer injust des dels inicis de la democràcia, que no s'ha resolt ni des del Govern de la Generalitat ni des del de l'Estat; amb un finançament insuficient i havent d'assumir molts serveis que hauria de prestar la Generalitat, i que no ho fa, o ho fa de manera insuficient.

Durant el mandat 2019-2023, a més, es va haver de fer front a una situació excepcional, per causa de la declaració de la pandèmia de la COVID-19, en què els municipis vam haver de fer front a l'emergència en solitari, havent de cobrir les obligacions de la Generalitat amb les que aquesta no complia i, desprès, impulsant programes per a la reactivació econòmica i social.

Totes aquestes qüestions han tensionat greument les finances locals, i el nostre Ajuntament no és aliè a això, i ens obliga a fer un esforç majúscul per optimitzar al màxim els recursos deficitaris i garantir la prestació dels serveis que la ciutadania es mereix.

S'ha acabat el temps del teatre, cal que l'equip de govern es posi a governar pensant en el futur de la ciutat i deixant de mirar constantment cap endarrere i cap a l'oposició, a favor de Sant Feliu.

Amb aquests objectius segur que podrem trobar molts reptes a compartir. I d'un nou enfocament, treballant acords amplis, en sortiria reforçat l'Ajuntament i se'n beneficiaria la ciutat.

www.santfeliu.cat/santfeliuencomupodem

Salta a la part superior