Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/07/2024 15:18:26

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu, Ciutat Solidària
Solidaritat i cooperació

L'exposició 'Siguem refugi' commemora el 20-J, Dia Mundial de les Persones Refugiades

14/06/2024
Lectures: 821
L'exposició 'Siguem refugi' commemora el 20-J, Dia Mundial de les Persones Refugiades

Dijous 20 de juny la plaça de la Vila acollirà una jornada solidària per presentar l'exposició 'Siguem refugi: Per un món sense camps', del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD). La instal·lació de la mostra serà una de les activitats organitzades per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades, que també inclourà a les 17.30 h, a la mateixa plaça, una concentració i, mitja hora després, la lectura del Manifest del 20-J a càrrec de les entitats que integren el Consell Municipal de Solidaritat. A partir del 21 i fins al 28 de juny l'exposició es podrà visitar als Jardins del Palau Falguera.

L'exposició s'endinsa en la realitat dels campaments de persones refugiades en diferents indrets del món, per apropar a la ciutadania unes pinzellades de les condicions de vida de les persones que els habiten i la vulneració de drets humans que pateixen dia a dia. Cada camp disposarà d'un codi QR mitjançant el qual es podrà accedir a testimonis reals de persones refugiades en format àudio, que fan una petita radiografia de la seva composició i són els que millor poden explicar què passa dins el camp i com ho estan vivint.

La mostra 'Siguem refugi' s'emmarca dins la campanya del mateix nom impulsada per l'FCCD, una acció de llarga durada que compta amb la participació de l'Ajuntament de Sant Feliu i 21 municipis catalans més. L'objectiu és fugir de la denúncia puntual per generar un debat a llarg termini sobre la realitat migratòria a través de la difusió de materials i recursos informatius, la col·laboració amb la societat civil i els ajuntaments, i l'impuls de projectes educatius amb infants i joves.

Documents relacionats:
Comparteix
Salta a la part superior