Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/07/2024 14:00:29

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu, Ciutat Solidària
Solidaritat i cooperació

Sant Feliu participa en la Gira de Primavera de la XIV edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans

05/04/2024
Lectures: 1128
Sant Feliu participa en la Gira de Primavera de la XIV edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans

Sant Feliu participa un any més en una nova edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans, concretament en la Gira de Primavera que se celebra del 8 al 17 d'abril. La ciutat acollirà dues activitats on diverses activistes donaran a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d'origen per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites.

El divendres 12 d'abril, a les 18.45 h tindrà lloc a la Biblioteca Montserrat Roig la xerrada sota el títol "La construcció de pau a Israel i Palestina", a càrrec de Mai Shanin (Palestina) i Iris Gur (Israel) de l'organització Combatants for Peace.

El mateix escenari acollirà, el dimarts 16 d'abril, a les 18.45 h la xerrada "La vulneració dels drets de les dones a l'Afganistan", a càrrec de l'activista i refugiada Karima Shujazada.

Ciutats Defensores dels Drets Humans

El projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d'Acció pel Refugi, compta amb la participació de 28 ajuntaments i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global, entre els quals es troba Sant Feliu. El fil conductor del projecte és l'estada a Catalunya d'un grup de defensors i defensores dels drets humans d'arreu del món. En el marc de la visita participen en diversos actes on poden exposar les seves reivindicacions, i compartir la tasca que desenvolupen en els seus territoris.

La XIV edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans abordarà, a través de les veus dels i les activistes, algunes de les reivindicacions més rellevants a escala mundial, des de la lluita pel dret a la pau a Palestina fins als drets dels pobles indígenes al Mèxic.

Amb motiu de la Gira de Primavera d'enguany set defensors i defensores dels drets humans procedents de Mèxic, Palestina, Israel, Kenya, Afganistan i Sàhara Occidental visitaran els municipis catalans per donar a conèixer la tasca que realitzen. Durant aquests deu dies s'organitzaran activitats de sensibilització i tallers a les escoles, trobades amb els mitjans locals, xerrades a centre cívics obertes a la ciutadania i reunions institucionals d'incidència política, amb l'objectiu de visibilitzar i acompanyar la tasca de les persones defensores dels drets humans i denunciar la persecució que pateixen.

Comparteix
Salta a la part superior