Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Inici
Mostrar panell d'identificació
Mostrar cercador global

Comunitat Sant Feliu 2.0[20]

Logotip Sant Feliu 2020 El novembre de 2017, Sant Feliu  va fer un pas endavant en matèria d’Smart City a través de l’organització de trobades de la comunitat Sant Feliu 2.0[20]. Fins aquell moment aquest grup interactuava a través de les xarxes socials. Però per tal d’establir nous objectius i connexions entre els membres, van començar les trobades presencials dels membres de Sant Feliu 2.0[20] a l’edifici de CO-Innova Sant Feliu i es treballava un full de ruta amb accions locals en diversos àmbits per assolir un impacte social a la ciutat.

Però, què és exactament la Comunitat Sant Feliu 2.0[20]?

Es tractava d’un grup multidisciplinari de persones amb interès per la innovació i amb un vincle heterogeni amb Sant Feliu de Llobregat, ciutadans i ciutadanes amb inquietud per les tecnologies, treballadors d’empreses vinculades al sector de la transformació digital amb presència a la ciutat, emprenedors i empresaris locals amb reptes d’innovació reals.

El grup estava conformat per persones de diferents àmbits que estiguessin lligades d'una manera o altre a la ciutat de Sant Feliu, i poguessin aportar idees en gestió intel·ligent, innovació educativa, Internet de les coses, internacionalització, Big data, intel·ligència artificial, o qualsevol altre camp d'innovació que fos aplicable a millorar la vida i la convivència a la nostra ciutat a través d’un creixement sostenible i integrador.

La idea era que aquest grup avancés cap a una autoorganització i proposés temàtiques i projectes de col·laboració a l’Ajuntament, a banda de les pròpies cooperacions entre els diferents subgrups i interessos dels components del grup.

El propòsit d’aquesta comunitat era participar en la concepció de l’estratègia de gestió Smart, en un sentit ampli, a través de la innovació social i oberta i l’ús de la tecnologia de la ciutat amb l’objectiu d’aconseguir millorar la qualitat de vida i la convivència de la ciutadania a través de la gestió intel·ligent i d’un creixement sostenible i integrador.

L’ús de la tecnologia ha de ser un element regenerador, però sense oblidar que són els ciutadans i teixit socioeconòmic local els veritables protagonistes d’aquestes transformacions. I per tant, mirava d'impulsar l'eficiència identificant grans eixos socials amb possibilitats de gestió municipal o que fossin susceptibles de visió smart, debatre i co-dissenyar innovacions socials i analitzar els serveis que l'administració pogués aportar al territori.

Què és Smart City per a la Comunitat Sant Feliu 2.0[20]?

Al novembre de 2018, la comunitat es reunia i construïa la seva pròpia definició de ciutat intel·ligent:

  • Una ciutat resilient, que escolta i està connectada amb el seu entorn i amb les necessitats de la gent per fomentar la seva qualitat de vida.
  • Una ciutat que se centra en les persones: interactua i s’adapta a les necessitats de la ciutadania, les empreses i l’administració pública.
  • Una ciutat participativa, on es faciliten les eines (tant tecnològiques com els espais) per a què tothom pugui participar i expressar-se des de la transparència i el respecte.
  • Una ciutat del bé comú: que fomenta la responsabilitat, el civisme i la convivència. Que treballa per a la qualitat de l’educació, la salut, el medi ambient i les infraestructures accessibles a totes les persones.
  • Una ciutat que impulsa el desenvolupament local, la indústria i la fabricació pròpia i que fomenta una cultura de promoció, obertura i projecció internacional.
  • Una ciutat eficient en la seva mobilitat, energia, comunicació, infraestructures i seguretat, que busca alternatives que generin una ciutat més responsable, inclusiva i sostenible.

Vols saber més sobre la nostre ciutat Smart? Fes clic aquí i accedeix a l’informe “Dibuixem la nostra ciutat Smart. Una comunitat per connectar i sumar: CIUTAT, SOCIETAT I TECNOLOGIA”.

La comunitat es reunia entre dos i  quatre cops a l’any per definir les estratègies de gestió d'aquesta ciutat intel·ligent. Aquestes trobades estaven marcades per un conjunt d’activitats creatives i reflexives, dinamitzades per experts en la dinamització de comunitats i ecosistemes d’innovació, moments de brainstorming i debat sobre noves perspectives, visions i idees i el traçat de nous reptes socials i possibles solucions. Durant les sessions, s’abordaven tot tipus de problemàtiques i nous reptes, sempre amb l’objectiu de millorar i seguir avançant en termes de ciutat intel·ligent i oberta. Fins ara, la comunitat Sant Feliu 2.0[20] ha fet propostes en temes d’innovació oberta i CO-creació, energia renovable, salut i benestar, zones verdes, participació i igualtat, aliances eficaces, transparència i govern obert i creixement econòmic i social.