Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
25/07/2024 19:03:07

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Directori de Serveis
Transports i mobilitat

Directori de Serveis - Transports i mobilitat

Dades informatives

Transport adaptat per a persones amb mobilitat reduïda

El servei de transport adaptat té com a finalitat donar resposta a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda per desplaçaments fora del municipi. No es pot utilitzar però com a transport amb finalitat sanitària ni escolar, ja que aquests estan coberts per altres serveis públics.

El servei de transport adaptat té dues modalitats:

1. Transport adaptat fix

Aquesta modalitat de servei de transport adaptat atén desplaçaments fixos, reiteratius en origen, destinació i horari, de manera que poden ser fàcilment programats amb anticipació. Són desplaçaments normalment diaris, de dilluns a divendres, per motius laborals o per assistència a centres o tallers ocupacionals, centres especials de treball, centres de dia i altres centres especials, tots ells de caire públic o concertat.  Ateses les seves característiques són susceptibles d’un tractament col·lectiu, organitzat en rutes establertes prèviament. 

2. Transport adaptat esporàdic

Servei de transport que atén exclusivament un tipus de desplaçaments, tots els dies de l’any, entre les 7 i les 24 hores, entre determinats municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona  i, entre aquests municipis i Barcelona o l’Hospitalet de Llobregat, que no es repeteixen ni en hores, ni en orígens, ni en destinacions, i que no es poden programar fàcilment amb molta antelació. Són desplaçaments de caire puntual, unipersonals, per cobrir necessitats esporàdiques, i dintre d’un sentit més lúdic d’algunes persones que, per la seva dificultat per desplaçar-se i per no disposar d’altre tipus de transport més adient, han de disposar esporàdicament d’un transport porta a porta que els permeti desenvolupar la seva vida quotidiana de la manera més normalitzada possible.

Requisits d'accés

Les persones usuàries potencials d’aquest servei han d’estar en possessió del certificat de reconeixement de discapacitat i superar el barem de mobilitat reduïda. A més han de complir com a mínim un dels requisits següents (sobre els quals s’haurà d’adjuntar informe mèdic):

  • Ser usuari o usuària de cadira de rodes.
  • Fer servir crosses o bastons per caminar.
  • Presentar una insuficiència respiratòria greu.
  • Presentar una insuficiència o malaltia cardíaca greu.
  • Presentar algun trastorn greu de conducta que impossibiliti l'ús d'un transport públic.
Preu
0€ : Aquest servei no té cost per a la persona beneficiària
Horari

De dilluns a divendres, de 9 a 15 h.

Telèfon
936858002
Inscripcions / Sol·licitud del servei:

Cal sol·licitar el servei telefònicament, per correu electrònic o presencialment a Can Ricart (pl. Lluís Companys, 1).

Més informació:

Aquest tipus de transport no inclou la figura de l’acompanyant. Per tant, si la persona usuària no pot desenvolupar-se de forma autònoma o és menor d’edat, haurà de portar una persona que l'acompanyi.

Llocs on es realitza

Salta a la part superior